marți, martie 03, 2009

Cum va fi apogeul crizei

Acestea sunt ştirile zilei de 1 aprilie 2009 , când efectele crizei financiare mondiale vor fi maxime..
În Europa , lucrurile merg rău. Moneda euro s-a depreciat atât de mult , încât a depăşit un nou prag psihiatric , ajungând la paritate cu cea din Botswana .
Criza financiară loveşte toate băncile , până şi pe cele de spermă , care nu-şi mai reînnoiesc abonamentele la revistele pentru adulţi.
Şomajul a crescut atât de mult , încât nu se mai fac angajări decât la birourile pentru şomaj. Nicolas Sarkozy reuşeşte cu greu echilibrarea balanţei bugetare a Franţei , fiind nevoit să scoată la licitaţie jumătate din garderoba Carlei Bruni.
În Marea Britanie , Regina încearcă menţinerea economiei pe linia de plutire prin acordarea titlului de "Sir" contra cost şi astfel Roman Abramovici devine primul "Cup" din istorie.
În Italia , Ferrari anunţă lansarea unei autoutilitare , care va putea atinge 60 de kilometri pe oră. Există însă şi veşti bune. China a aprobat împrumutul solicitat de Banca Centrală Europeană , în schimbul susţinerii de către UE a candidaturii oraşului Beijing la organizarea următoarelor zece ediţii ale Olimpiadei , cele două părţi convenind ca preşedintele Mao să apară pe bancnota de 1.000.000 de euro.
În SUA , efectele crizei sunt atât de profunde , încât preşedintele nou-ales e nevoit să-şi ia o a doua slujbă.
Oferta de subînchiriere a Casei Albe , publicată în Wall Street Journal , a rămas fără ecou , deoarece nici Bill Gates nu mai îndeplineşte noile condiţii de creditare.
La câteva zile după ce "Dow" s-a despărţit de "Jones" , făcându-şi indice separat , Bursa din New York s-a redeschis pentru prima oară pe plus după o pauză de şase luni , graţie unui grup numeros de turişti japonezi care au plătit cash biletele de intrare.
Prezent în emisiunea lui Larry King de la CNN , Osama bin Laden se arată dezamăgit de faptul că nimeni nu-l mai caută , nici măcar pe Google , deoarece preţul pus pe capul lui a scăzut la 25 de cenţi , plătibili în rate. În România , Agentia Nationala pentru Locuinte , introduce sistemul "buy back" , prin care persoanei care îşi cedează locuinţa pentru că nu mai poate plăti întreţinerea i se achită prima rată la cumpărarea unui kil de cartofi.
ProTV lansează concursul "Girez pentru tine".
Într-o perioadă în care până şi Lufthansa a luat măsura de a porni motoarele avioanelor numai la decolare , TAROM surprinde pe toată lumea anunţând că va organiza un zbor pe Lună , cu un avion pilotat de Florea Geică. Mircea Geoană aplaudă ideea unei lansări româneşti în spaţiul cosmic , însă compania aeriană corectează apoi greşeala din comunicat , precizând că era vorba de "un zbor/lună".
În urma grevei directorilor de bănci , premierul Tăriceanu le aprobă acestora o creştere salarială de 50 la sută..
Seara , Renault anunţă reluarea lucrului la uzina din Piteşti , unde va intra în fabricaţie noul model popular "Dacia 2009" , într-un singur exemplar.

Niciun comentariu: