marți, septembrie 15, 2009

A murit Patrick Swayze !


Hollywood-ul, din nou in doliu. Indragitul actor Patrick Swayze a incetat din viata, dupa o lupta chinuitoare cu un cancer pancreatic.

Vedeta in varsta de 57 de ani s-a stins la Los Angeles. Familia i-a fost alaturi in ultimele clipe. Fusese diagnosticat in urma cu 20 de luni si sanatatea i-a slabit de la o zi la alta.

"Sunt intr-o forma grozava. Sunt un cowboy, un dansator. Am sa inving boala",
spunea el in 2008, dupa ce a aflat teribila veste si a tinut sa continue filmarile la serialul "The Beast".

Swayze a devenit unul dintre starurile Hollywood-ului cu rolul din "Dirty Dancing" (1987), care este unul dintre cele mai populare filme din lume. Actorul, nascut in Texas, a jucat in acest film rolul atractivului instructor de dans Johnny Castle, alaturi de Jennifer Grey, in rolul unei adolescente timide pe nume Frances "Baby" Houseman, care se transforma intr-o femeie indrazneata sub influenta acestuia.

Swayze a fost unul dintre autorii piesei "She's Like the Wind", pe care a interpretat-o pentru coloana sonora a filmului. Piesa a ajuns pana pe locul al treilea in topurile de specialitate. Filmul a ramas popular peste doua decenii si a beneficiat si de o adaptare pentru scena de teatru.

In 1990, "Ghost" a devenit un suces si mai mare decat "Dirty Dancing", incasand peste 217 milioane de dolari in America de Nord si circa 505 milioane de dolari la nivel mondial.

Patrick Swayze a fost nominalizat de trei ori la premiile Globul de Aur, pentru rolurile din filmele "Dirty Dancing" (1987), "Ghost" (1990) si "Reginele balului/ To Wong Foo Thanks for Everything, Julie Newmar" (1995), si are o stea pe Walk of Fame la Hollywood.

Niciun comentariu: